Ταχύρυθμα Σεμινάρια Μελισσοκομίας για Αρχάριους στο Μελισσοκομικό Πάρκο ANEL
Με στόχο την γνωριμία και την εισαγωγή νέων ενδιαφερόμενων στον μαγικό κόσμο της μελισσοκομίας, η ANEL διοργανώνει ταχύρυθμα σεμινάρια για αρχάριους, στις εγκαταστάσεις στο Μελισσοκομικό Πάρκο της Εταιρίας, στη Θεσσαλονίκη(17ο χλμ Θεσσαλονικης Μουδανιών Νέο Ρύσιο). Οι εκπαιδεύσεις θα είναι τετράωρες και θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις συνεχόμενες ημέρες (Τετάρτη-Σάββατο) ή σε τέσσερα διαδοχικά Σάββατα.
Οι εκπαιδευόμενοι θα χρησιμοποιήσουν μελισσοκομικό εξοπλισμό που θα παρασχεθεί από την ANELγια την πρακτική του εκπαίδευση και θα λάβουν το εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
*Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να είναι αλλεργικοί.
Επίσης πρέπει να διαθέτουν τον προβλεπόμενο εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός αυτός περιλαμβάνει ειδική στολή - γάντια και αποτελεί προϋπόθεση για την ασφάλεια των εκπαιδευομένων.(τα οποία μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση ειδική για αυτούς από το κατάστημα).
Δικαίωμα συμμετοχής: Το κόστος του προγράμματος είναι 130ευρώ ανά συμμετοχή.
Ημερομηνία έναρξης του πρώτου κύκλου Σεμιναρίων: 21 Σεπτεμβρίου 2022
Πρόγραμμα
Μέρα 1η
Γνωριμία με τους κάτοικους της κυψέλης: Μορφολογία, Ανατομία και Βιολογία της εργάτριας, της Βασίλισσας και του Κηφήνα (Θεωρία)
Μέρα 2η
-Το μελίσσι ως υπεροργανισμός. Βιολογία, συμπεριφορά και ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του Έτους (Θεωρία)
Μέρα 3η
Βασικοί Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους (Θεωρεία και πρακτική εξάσκηση)
Επιθεωρήσεις Μελισσιών (Θεωρία και πρακτική εξάσκηση)
Μέρα 4η
Εξοπλισμός αποθήκης, χώρου τρύγου και μελισσοκομείου (Θεωρεία και πρακτική εξάσκηση)
Ειδικοί μελισσοκομικοί χειρισμοί και μελισσοκομικά προϊόντα (Θεωρία και πρακτική εξάσκηση)
Παρακαλούμε για κράτηση της θέσεις σας στο σεμινάριο, να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 2392072786
*θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαχριστοφόρου (Διδάκτορας Μελισσοκομίας Α.Π.Θ.). Ο συγκεκριμένος επιστήμονας, διαθέτει πολυετή πείρα στην μελισσοκομική έρευνα και πρακτική, με εικοσαετή εμπειρία στη διδασκαλία της μελισσοκομίας σε τρία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Α.Π.Θ, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και έχει συμπληρώσει περισσότερες από 200 ώρες ως εκπαιδευτής μελισσοκόμων σε σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα, διεθνή, επιστημονικά περιοδικά, είναι συνεργαζόμενος ερευνητής με το Εθνικό Επιστημονικό Κέντρο της Γαλλίας (CNRS) και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων (EPBA) για 16 έτη, στις θέσεις του Γραμματέα και του Αντιπροέδρου. Παράλληλα, είναι εγγεγραμμένος μελισσοκόμος από το 2000.